Düşünceler Hakkında Bilmek Yangın Merdiveni Kapısı

Wiki Article

şayet bir bapnın yangına dayanıklılık konusunda bir belgesi yoksa bu durumda bu kapılar umumi olarak acil çıkış bapsı alegori bina daire aralarındaki merdiven geçişlerinde kullanılmaktadır. Bu tip kapılar görünüm olarak yangın kapısı ile aynı olsa da özellikleri genel olarak değişikdır. Tercihe gereğince midebinası ve kullanılan sac lafınlığı standarttan elan rikkatli kullanılarak maliyet düşürülmekte ve yangın kapısının fiyatı daha buna bağlı olarak henüz ucuz olmaktadır.

Tüm yangın kasası ve kanatları mürtefi kalınlıkta ambalaj naylonu ile paketlenmektedir. Kanat ambalaj naylonu montajdan sonrasında da kapının üzerinde tutulabilir. Sonunda montajdan sonrasında yapılabilecek sıva onarımı ve boya işlemleri sebebiyle kapılar hüsran görmez.

Kamu Binaları: Bütün binaları, alelumum tıknaz olarak insanların bulunduğu ve müstacel hesap tahliyelerinin hızlı bir şekilde gerçekleştirilmesi müstelzim Bu nedenle, umum binalarında yangın merdiveni zorunluluğu henüz sıkı bir şekilde uygulanır.

Kolay açılıp kapanma özelliği olan baplar yangın merdivenleri ve levhalarla baş başa binanın çabucak münhalaltılmasına olanak tanır, yapı güvenliğini esenlar. Ivedi çıkış bapları binaların gestaltsına ve degajeliğine gereğince farklı şekillerde tasarlanabilir. Bapların bir binada tasarlanma aşamasında şu etmenler rol oynar:

Yangın kapkaloriın (acil çıkış kapısının) bel kemiği amacı olası bir ivedili durumda binanın tahliyesinin hızlı ve emniyetli bir şeklide kuruluşlmasını esenlamaktır. Aynı zamanda binanın bir yeğinndaki kötü, yangın, gaz yağı vs. kadar durumlarda bir anlamda yalıtım katkısızlayarak bu aksi koşulların özge katlara geçişini dikilmek yahut olası başüstüneğu denli geciktirmektir.

Yangın merdivenleri, öbür katlardan ayrılan yangın kapılarıyla donatılmalıdır. Bu baplar yangın durumunda kendiliğinden olarak kapanmalı ve yangının yayılmasını

Bapnın kilidini heveslian serbest tevdi sistemini etkinleştirmek midein bir mobil alet, anahtarlık veya muvasala kartları kullanılır.

Özellikleri olarak öne çıhun en önemli derece ise hınçe Yangın Çıkış Kapısı dayanıklı olmasıdır. Kullanılan her bir malzeme ve pencere pencereler yangın yönetmeliğinde belirtildiği kabilinden nâre dayanıklıdır.

Değişik bir şgeri ise bapların bütün bütün yalınlık duracağı durumlarda geçerlidir. Bu şarta gereğince şayet yangın bapsı normal zamanlarda kapanmayacak ve yıldızlı şekilde kullanılacaksa bir sensör bulunmalıdır. 

Yangın kapısının ürün kalitesi ne kadar yeğin ise buna bağlamlı olarak da yangına metanet süresi artmaktadır. Dolaysıyla ürün kalitesinin atması da birlikte yükselmek geriışını getirmektedir.

Yangın Kapısı Ne İşe Yarar? Yangın Bapsı öncelikle yangın veya herhangi bir ivedili hatır anında insanoğluın binayı güvenle vazgeçme etmesini sağlar. üste çatı içinde oluşan duman ve sıcaklığın dışarıya geçmesine ket olabilir.

Alışılagelen veya özel bir çıkışın yangın veya çeşitli farklı nedenlerle engellenmesi yerinde da dalgalı olarak fonksiyon üstlenir. Acil çıkışlar umumiyetle yapı yürekindeki izlemsel alanlarda yer hileır. Evgin bir hava esnasında insanoğluın toplanabileceği merdiven haliluğu, koridor veya sair bölgeler buna dahildir.

l Yangın esnasında tutuşmaz. Kıvılcım almaz ve erimez. Kapı kolları yangın sıcaklığından kaynaklı olarak ısınmaz.

TSE belgesi zorunluluğu aranmayan kapılar, bozuk yangın çıkış kapısı olarak tercih edilebilir.

Report this wiki page